Schaatsen

‘Winter Village Baarn’ biedt inwoners van de regio Baarn, Soest, Bunschoten en Spakenburg de mogelijkheid elkaar op een informele en sportieve wijze te ontmoeten. Tijdens de openingsduur zullen er uiteenlopende activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Zo is het voornemen om de ijsbaan in de ochtenden open te stellen voor ‘schoolschaatsen’ en bestaan er mogelijkheden om schaatslessen te volgen of kinderpartijtjes te organiseren. De organisatie is bovendien nog bezig om o.a. een regionale ijshockeycompetitie en een ‘Silent Icedisco’  op te zetten.

Belangrijk om te weten

Parkeren

 • Een beetje schaatser komt op de fiets. Parkeren is lastig in het centrum van Baarn. Fietsen scheelt tijd, gedoe en ’t is wel zo sportief.
 • Handschoenen mee. Als je komt schaatsen ben je verplicht om je eigen handschoenen mee te brengen.
  Voor je eigen veiligheid is het niet toegestaan de ijsbaan zonder handschoenen te betreden.

Soort schaatsen

 • Voor je eigen veiligheid en die van anderen is het niet toegestaan om op eigen Noren of klapschaatsen de ijsbaan te betreden.
  Heb je geen schaatsen of niet de juiste schaatsen? Geen probleem. Op de ijsbaan kun je schaatsen huren!

Openingstijden:

De ijsbaan is op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 15.00 uur geopend en woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. De ijsbaan sluit dagelijks een uur voor sluitingstijd van de keuken.

Tarieven IJsbaan

 • Entree ijsbaan: € 7,00 per persoon voor de duur van 2 uur
 • Schaatshuur: gratis
 • 10 rittenkaart (incl. schaatshuur): € 63,00 (10% korting)
 • Abonnement (incl. schaatshuur): € 70,00

NB. Entree tot het evenemententerrein is kosteloos.

De entreeprijs en de schaatshuur zijn in principe voor de duur van 2 uur. Als de drukte op de baan het echter toelaat is het entreebewijs op de dag van aankoop c.q. afstempelen voor langere tijd geldig. Met het persoonsgebonden abonnement mag de houder ervan onbeperkt gebruik maken van de ijsbaan in de periode van 19 januari t/m 18 februari 2018. Het abonnement is alleen geldig met een juiste pasfoto en geboortedatum. In principe is het toegestaan om per keer twee uur te schaatsen. Als de drukte op de baan het echter toelaat is het toegestaan langer te schaatsen. Op instructie van het ijsbaanpersoneel zal je dan de baan later kunnen verlaten. Voor een nieuwe ronde schaatsen dient men achteraan in de wachtrij aan te sluiten.  Voor abonnementhouders geldt evenals voor de overige schaatsers dat er een geldig entreebewijs nodig is om de baan te betreden. Dit betekent dat ook abonnementhouders zich eerst moeten melden bij de kassa, alwaar een entreebewijs zal worden uitgeprint.

Schaatsverhuur

Bij ‘Winter Village Baarn’ kun je deze winter gegarandeerd schaatsen. Je mag gebruik maken van je eigen schaatsen, als het maar geen Noren of klapschaatsen zijn. Maar het is ook mogelijk om schaatsen te huren. Wij verhuren schaatsen van maat 28 t/m maat 50. Voor de allerkleinsten hebben we stabiele glij-ijzers in bruikleen.